De Escapevan wordt regelmatig gebruikt als middel tijdens training- en coachingsessies. Bij teamontwikkeling draait het immers om rollen en taken binnen een afdeling of groep. De ontsnappingspoging laat goed zien welke rollen mensen pakken, welk gedrag ze laten zien aan elkaar, etc. 

Wie pakt de lead en waarom? Wie kijkt eerst de kat uit de boom? In samenwerking met een trainer/coach (via ons, of met een eigen coach/trainer) wordt na afloop van de ronde in de Escapevan via camerabeelden en geluidsopnamen geanalyseerd.

Voorafgaand aan een training-/coachingsessie wordt bepaald in welk thema de Escapevan wordt ingericht. Zo kan er bijvoorbeeld ingezet worden op samenwerking, taakverdeling, gedrag, teamrollen en nog veel meer.

In overleg kan er een thema worden toegepast die aansluit bij de vraag die er ligt binnen een organisatie.

Tijdsduur
Meestal duren de rondes 12 of 15 minuten. In overleg kan een andere tijdsduur worden ingesteld (denk bijvoorbeeld aan 30, 45 of 60 minuten).

Deelnemers worden opgesloten (in groepen van 4 tot 8 personen) en proberen binnen een vastgestelde tijd uit de Escapevan te komen.

Schaduwprogramma
Wij bieden ook een schaduwprogramma waarin deelnemers eigen puzzels gaan maken. Deze kunnen nadien in de caravan worden opgelost waarbij de makers mee kunnen kijken in de regiekamer.

Prijzen
Omdat er veel manieren zijn om gebruik te maken van de Escapevan, gaan we naar aanleiding van de vraag aan de slag met een offerte op maat. Vraag hier een offerte aan.

“Door de inzet van de Escapevan tijdens mijn trainingen aan verschillende groepen, met bijvoorbeeld teamleiders, kon ik hen een spiegel voorhouden. Welk gedrag laat je zien tijdens je ontsnappingspoging? Werk je goed samen? Zo werd reflecteren leuker om te doen en ook heel direct. Een aanrader!”

– Henriëtte Ruitenberg, trainer/coach

Wil je meer informatie over de Escapevan of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of bel direct 038 455 02 91